Vloerisolatie

Vloerisolatie is een effectieve manier om energie te besparen. Daarnaast draagt het bij aan comfort. Want een slecht geïsoleerde vloer, voelt al snel tot wel 5 graden kouder aan dan de binnentemperatuur. Uw vloer isoleren bespaart bovendien energie. Dit is niet alleen voordelig voor uw portemonnee maar ook goed voor het milieu. Hieronder vindt u effectieve isolatiefolies waarmee u aan de slag kunt gaan.

 

Lees meer arrow-circle

Waarom hoogwaardige vloerisolatie?

Wanneer u een slecht geïsoleerde vloer heeft, gaat er veel warmte verloren in uw woning. Het temperatuurverschil aan het vloeroppervlak kan dan wel tot 5 graden verschillen ten opzichte van de gemiddelde kamertemperatuur! Dit wil zeggen dat er dus veel warmte aan het vloeroppervlak verloren gaat. Om dit te compenseren, zult u moeten bijspringen met de verwarming en dit brengt stookkosten met zich mee. Uw vloer isoleren biedt uitkomst.

Naast de economische voordelen, biedt vloerisolatie ook comfort. Met comfort bedoelen we enerzijds dat u geen koude voeten hebt in uw eigen woning en anderzijds dat u niet geconfronteerd wordt met een grote kans op vocht- en schimmelplekken. Uw behang of aangesmeerde muur kan namelijk aangetast worden met vocht- en schimmelplekken, door vocht dat uit de vloer omhoog trekt. Vooral bij woningen van meer dan 40 jaar oud valt veel winst te behalen, omdat de vloeren bij de bouw niet geïsoleerd zijn.

De belangrijkste voordelen van vloerisolatie:
• Meer comfort
• Besparing op uw energierekening
• Beter voor het milieu
• Voorkomen vocht- en schimmelplekken
• Koelere woning in de zomer
• Beter voor uw gezondheid
• De waarde van uw huis stijgt

Isolatiefolie voor uw vloer kopen?

Isolatiefolie.nl biedt twee kwalitatief hoogwaardige isolatiefolies voor vloerisolatie, namelijk de SF19+ en SF40. Deze reflecterende folies geven een goede Rc waarde en door de reflecterende functie, wordt de warmte optimaal teruggestuurd naar de bovenliggende vloer. De isolatiefolies zijn voorzien van CE keurmerk, gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaring ISSO en opgenomen in de databank van de overheid.

Wanneer u naast uw vloer ook andere toepassingen in uw huis isoleert, dan komt u mogelijk in aanmerking voor de subsidie energiebesparing eigen huis (ISDE). Lees alles over deze subsidie in onze blog over de subsidiemogelijkheden voor 2021Wilt u meer warmtebesparing realiseren? Denk dan ook aan dakisolatie en wandisolatie. Isolatiefolie bestellen in onze webshop kan al vanaf 1 rol (12m2).

Meer weten over vloerisolatie? Download onze brochure.