Rentevrij isoleren met het Nationaal Warmtefonds
Nederland is nog altijd in de ban van verduurzamen. Steeds meer huiseigenaren besluiten één of meer energiebesparende maatregelen door te voeren, zoals het isoleren van het dak, de (spouw)muur of de vloer. Wilt u ook graag uw huis isoleren, maar heeft u (nu) niet de middelen dat te doen? Het Nationaal Warmtefonds biedt u een renteloze lening om dit toch nu te doen!
Isoleren loont, dát is wel bewezen
Dat isoleren loont, is inmiddels ruimschoots bewezen. Zeker als u zelf handig bent (of zelfs een professional) en geen specialist hoeft in te huren, is de investering in isolatiemateriaal binnen enkele jaren al terugverdiend. Maar ook als u liever een dakdekker inhuurt, is het een kwestie van tijd voor het break-even punt is bereikt en u écht kunt besparen.
Goede isolatie werkt bovendien enorm waardeverhogend voor uw woning. Een huis met energielabel A was eind 2022 gemiddeld 85.000 euro duurder dan een vergelijkbaar huis met energielabel G.
En dan hebben we het nog niet eens over het wooncomfort dat isolatie u oplevert. Zachte winters en koele zomers, zonder dat u hoeft te investeren in dure airconditioning.
Een lening aanvragen bij het Nationaal Warmtefonds
Toch is isolatie niet voor iedereen zomaar op te hoesten. Zeker niet nu u als woningeigenaar verplicht bent om te laten controleren of er beschermde diersoorten in uw spouwmuur, buitengevel of dak aanwezig zijn. Voor de isolatie geplaatst wordt, moet u zeker weten dat er geen dieren in de knel komen te zitten. Een dergelijk onderzoek kan soms zelfs duurder zijn dan de isolatie zelf.
Gelukkig biedt het Nationaal Warmtefonds uitkomst. Daarmee kunnen huishoudens met een gezamenlijk inkomen tot 60.000 euro een renteloze lening krijgen voor het uitvoeren van een verduurzamingsmaatregel. Denk hierbij dus aan het plaatsen van isolatie, maar ook aan het plaatsen van zonnepanelen, nieuwe beglazing of een warmtepomp. De lening is 5 jaar aflossingsvrij, daarna lost u af naar draagkracht. Dit betekent dat u meer aflost als u dat ook echt kunt betalen.
Verdient u samen meer dan 60.000? Ook dan kunt u een voordelige lening aanvragen bij het fonds.
U kunt de lening hier aanvragen.
Liever eerst meer informatie? Wij helpen u graag verder en adviseren u graag als u twijfelt over de investering. Kijk ook gerust eens rond op de website van het Nationaal Warmtefonds, daar staat alles eenvoudig uitgelegd.
Let op: een specialist is verplicht
Het Nationaal Warmtefonds stelt dat energiebesparende maatregelen alleen gefinancierd kunnen worden bij het Warmtefonds als ze uitgevoerd zijn door een aannemer of installateur met een registratie bij de Kamer van Koophandel. U mag wel zelf uw aannemer, dakdekker of installateur kiezen die de verduurzaming uitvoert.
Let dus goed op of je een gekwalificeerde professional in de hand neemt en controleer altijd goed of u helemaal tevreden bent over de werkzaamheden voor u de laatste betaling uitvoert.
272 miljoen voor verduurzaming in 2022
Dat veel mensen inmiddels hun weg naar het Nationaal Warmtefonds weten te vinden, blijkt wel uit de grote toename aan leningen dat het fonds heeft verstrekt. In 2022 werd in totaal 272 miljoen euro geleend om een verduurzaming door te voeren. In 2021 was dat nog 106 miljoen euro.
Het grootste deel van dat geld ging naar zonnepanelen, beglazing, warmtepompen en isolatie (dak, vloer, spouwmuur en isolerende deuren).
Gecontroleerde Rd-waarden voor een duurzame samenwerking
Om aannemers, dakdekkers en andere bouwprofessionals te voorzien van betrouwbare energieberekeningen, registreren we proactief kwaliteitsverklaringen van onze isolatiefolies en laten we onze Rd-waarden standaard controleren door Bureau CRG. Bureau CRG (BCRG) is een onafhankelijke instantie die de gelijkwaardigheids- en kwaliteitsverklaringen van producten en systemen in de bouw- en installatiesector controleert en publiceert.
Eerlijke en transparante voorlichting is voor isolatiefolie.nl een belangrijke basis voor een duurzame samenwerking met onze partners.
Lenen en subsidie ontvangen? Het kan!
Het aanvragen van een lening betekent overigens dat u nog gewoon recht heeft op ISDE-subsidie. Deze overheidssubsidie stelt dat u een mooie subsidie krijgt als u één of meerdere maatregelen uitvoert.
In dit artikel leggen we u precies uit hoe de subsidie werkt en hoe u uw aanvraag kunt doen.